Awards

Award dankzij vakmanschap, nuchterheid én kleinschaligheid

Een essentiële businesspartner. Dat is Idenova inmiddels voor Urban Iki. Het gevoel was volgens directeur Ronald Scheppink meteen goed. Daarom werkt hij al sinds de start van zijn bedrijf met Idenova samen.

Een praktisch kinderzitje voor op de fiets, daar wil Urban Iki de wereld mee veroveren. Er is altijd een beeld van hoe iets eruit moet komen te zien, maar zonder een ontwerpbureau kan je een idee niet écht gestalte geven. Ronald vraagt wat rond in zijn netwerk en doet wat onderzoek. Hij komt uit bij Idenova.

“Ik zag meteen dat ze bij Idenova gevoel voor mooie dingen hebben. En tijdens het gesprek met Eric Kruisselbrink, de directeur van Idenova, merkte ik dat dit wel eens een hele goede businesspartner zou kunnen zijn. Eric staat met beide benen op de grond én werkt technisch perfect.”

Voordelen van een klein bureau
Vooral dat technische aspect is volgens Ronald essentieel. “Je hoeft geen groot bureau te zijn om goed te kunnen zijn in wat je doet. Je moet vooral praktisch ingesteld zijn en goed aanvoelen wat de gebruiker van het product wil.”

Juist het feit dat Idenova een wat kleiner bureau is, heeft volgens Ronald veel voordelen. “Ik heb ervaringen met grote ontwerpbureaus die voor de meest bekende merken werkten. Zij zijn vaak goed in concepten snel visueel maken, maar kijken niet altijd naar de technische uitvoerbaarheid. Het is vaak wat meer wollig en soms zweverig. Daar is bij Idenova absoluut geen sprake van.”

Seatmodel
Al snel na de eerste gesprekken komt Idenova met een drietal concepten. Het ‘sheet model’ spreekt direct tot de verbeelding. Het concept wordt verder uitgewerkt en niet veel later heeft Ronald een prototype in handen. Ook dan blijkt Idenova een goede partner. “We moeten het concept uiteraard nog finetunen. De details verfijnen en de kinderziektes eruit halen. Ook in die fase stroopt Idenova de mouwen op en komt er een oplossing. Dat is echt uitzonderlijk. Ik sta nog altijd versteld van wat ze allemaal kunnen. Ze zijn meesterlijk ingenieus.”

Awards
Het ontwerp blijkt een succes. In 2019 regent het prijzen voor Idenova en Urban Iki. Ronald: “Vooral de IF Gold Award was een prachtig moment. Dat is de Oscar voor designers. Een kroon op het werk.” Hij hoopt dan ook nog lang zaken te blijven doen met Idenova. “Loyaliteit is heel belangrijk voor mij. En dat vind je ook bij Idenova terug.”

Ronald kan zich nog goed herinneren dat hij op enig moment zo snel mogelijk een prototype van een onderdeel moest hebben. “Op dat moment kon er niemand binnen Idenova naar Urban Iki in Nijverdal komen. Maar Eric zei dat hij het ging regelen. ‘Je hebt het vandaag’, was de belofte. Niet veel later stonden Erics ouders op de stoep om het prototype te brengen. Twee mensen die supertrots op hun zoon zijn. Dat is toch fantastisch? En dit is voor mij typisch Idenova. Het tekent de goede onderlinge band die we hebben.”

Wij bestaan twintig jaar

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.